Főoldal | Kedvencek közé

Kentaur Kulturális Egyesület
Cím: 4242 Hajdúhadház Kertalja u 11/B
E-mail: miklosvolgyi@freemail.hu


Hírek


SAJTÓKÖZLEMÉNY 2011. augusztus 30.

A Kentaur Kulturális Egyesület tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása

Sikeresen zárultak a szakkörök

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez, 2010. január 29-én meghirdetett Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című TÁMOP–3.2.11/10/1 kódszámú pályázati kiírására a Kentaur Kulturális Egyesület tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása című TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0007 azonosító számú pályázatát az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (OKMT) mint közreműködő szervezet támogatásra alkalmasnak minősítette. A pályázat megvalósításának időtartalma 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31.

A program keretében a hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, a DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiumában, a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, az Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskolában és a Simonyi Úti Óvodában a gyerekek számára szakkörök, tanórán kívüli programok biztosítják a szabadidő tartalmas eltöltését.

A tanév első félévében 642 órát, február hónaptól június 15-ig, a második félév lezárásáig összesen 678 tanórát tölthettek tanórán kívüli foglalkozásokon a gyerekek, összesen 24 pedagógus segítette a gyerekek fejlődését.

Az intézményekben természetjáró, természetvédő, természetfotó, média; újságírás, néptánc, moderntánc, zene, drámajáték, művészeti szakkör, irodalmi önképzőkör, népek kultúrája főzőszakkör, foci, filmklub, webrádió, egészségnevelési szakköröket rendeztek.

A program keretében az Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola és a Fazekas Mihály Gimnázium tanulói hétről hétre webrádió szakkör keretében dolgoztak fel érdekes témákat, a diákok figyelmét leginkább felkeltő aktualitásokat. A két hónap elmélet után a diákok hétről hétre kétórás szerkesztett adásokat készítettek, összesen tizenhét darabot, amelynek keretében a két iskolából összesen kb. 30 diák válhatott rádiós gyakornokká a webrádió szakkör során.

Két alkalommal KI MIT TUD? jellegű vetélkedő keretében mutathatták be az intézmények tehetségeiket – a szakkörökön elsajátított képességeket – a közönségnek.

A program keretében a gyerekek természetjáró szakkör keretében alaposabban megismerhették környezetüket, túrák alkalmával ismerkedtek az észak- és kelet-magyarországi vidékkel. Gyalogtúra keretében a Bükk Kis-fennsíkjának megtekintése mellett Bánkútra is ellátogattak a diákok, Debrecen környékét a Zsuzsi-vasút útvonalán járták be a természet iránt érdeklődő aktív, túrázó tanulók, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak az olimpia ötpróba 30 km-es gyalogtúráján is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ: Miklósvölgyi Péter, 30/9787-557


Az oldalon szereplő információk a Kentaur Kulturális Egyesület tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2010-ben! - Impresszum